spor sa sutkinjom šupe

Petrina: Apsurdno je da me se progoni jer sam najavio nešto što se na kraju dogodilo

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 18.01.2018 16:55
  • Objavljeno 18.01.2018 u 16:55
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Na Općinskome sudu u Zadru održano je u četvrtak drugo pripremno ročište u sporu u kojemu šibenska sutkinja Maje Šupe tuži načelnika primoštenske općine Stipu Petrinu zbog uvreda i kleveta na društvenim mrežama i izjava u Saboru o njezinoj korumpiranosti te traži 150 tisuća kuna odštete

 Maja Šupe nepravomoćno je oslobodila Tomislava Horvatinčića optužaba za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro.

 Nakon održanog ročišta Petrina je danas rekao kako je riječ o apsurdu jer ga se progoni zato što je najavio da će sutkinja Šupe osloboditi Tomislava Horvatinčića, što se na kraju i dogodilo.

 "Očekujem da sud donese presudu utemeljenu na zakonu i izvedenim činjenicama, a ne kao u Splitu, kad sam kažnjen s 50.000 kuna a da nijedan moj dokaz nije prihvaćen niti mi je dana mogućnost da se obranim", rekao je Petrina novinarima ispred zgrade Općinskoga suda u Zadru.

 Sutkinja Sonja Miljak odbila je da se u nastavku postupka obavi uvid u financijsko stanje sutkinje Maje Šupe i Stipe Petrine te je prihvatila njegov prijedlog da se ispita šibenska državna odvjetnica Irena Senečić, koja je zastupala optužbu na suđenju Tomislavu Horvatinčiću. Ispitat će se i drugi svjedoci za koje Petrina tvrdi da mogu posvjedočiti o pristranosti na suđenju Horvatinčiću.

 Sutkinju Šupe zastupala je odvjetnica Nada Mikulandra, koja je na ročištu prenijela kako sutkinja smatra da ocjena njezina rada nije nešto o čemu je Općinski sud u Zadru ovlašten raspravljati, niti je Stipe Petrina mjerodavan za to.

  • +3

Stipe Petrina nakon pripremnog ročišta zbog tužbe sutkinje Maje Šupe

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

 "Nezamislivo mi je da su odvjetnici koji su svakodnevno stranke u sporu na predmetima koje vodi sutkinja Šupe ovdje njezini zastupnici. Tako je bilo u sporu koji se vodio u Splitu sa Željkom Živkovićem, a i ovdje s odvjetnicama Nadom Mikulandrom i Suzanom Malenicom. Kad  sam se u prvom slučaju žalio Povjerenstvu za sukob interesa, odbili su moj zahtjev i uputili me na Državno sudbeno vijeće koje se do danas o tome nije oglasilo. Ako ovo nije sukob interesa, ne znam što jest", ocijenio je Petrina.

  Primoštenskog načelnika poduprli su pred zgradom suda predstavnici političke stranke Slobodna Hrvatska i Inicijative Antikorupcija.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!