UOČI NAGODBE

Peruško već osnovao kompanije na koje će biti prebačena Agrokorova imovina

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 14:20
  • Objavljeno 14.06.2018 u 14:15
Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Izvanredna uprava Agrokora je pri Trgovačkom sudu u Zagrebu već osnovala 'Aisle HoldCo dioničko društvo za upravljanje d.d.', kao buduće krovno društvo za upravljanje Agrokorom u Hrvatskoj, i to nakon što je prije par dana osnovana i krovna zaklada u Nizozemskoj koja će biti vlasnik budućeg koncerna Agrokor, te još dvije upravljačke Agrokorove firme u Nizozemskoj

Iz Agrokora su za Jutarnji list potvrdili kako se do kraja tjedna moraju osnovati sve kompanije predviđene nagodbom vjerovnika, s OIB-ima koji će biti naznačeni u nagodbi, kako bi se uopće mogla napisati nagodba i utvrditi tvrtke na koju se prenosi imovina sadašnjeg koncerna i njegovih poduzeća.

Nizozemsku zakladu je osnovala odvjetnička kuća i zaklada je za sada bez vlasnika, a vlasnici će se registrirati nakon nagodbe vjerovnika.

Aisle HoldCo je, pak, registrirana za obavljanje upravljačkih djelatnosti holding-društava, savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem, obavljanja trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, te zastupanja inozemnih tvrtki. Jedini dioničar je tvrtka Aisle Dutch HoldCo B.V., Nizozemska, dakle tvrtka koja se nalazi u vlasništvu zaklade Aisle Stak Stichting.

Novost je, međutim, da su već imenovani i nominalni menadžeri novog Agrokora u Hrvatskoj, a kako doznaje Jutarnji list, oni će biti samo 'prijelazno' vodstvo nove tvrtke koje će voditi kompaniju u prvom periodu njenog formiranja.

  • +9
  • +6

Fabris Peruško i Irena Weber

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Iako se pretpostavljalo da će Vijeće vjerovnika u petak glasati o nagodbi vjerovnika, to će se ipak napraviti u ponedjeljak poslijepodne, a u utorak će nagodba, ako se izglasa, biti upućena Trgovačkom sudu.

Prema dostupnim informacijama, navodno je postignut dogovor s Alcom koja je osporila tražbine imatelja obveznica, ali i s Franckom, koji je tražio povoljnij tretman regresnih mjenica.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!