rok do 10. srpnja

Otvorene prijave za šesti natječaj Moj Zaba Start

  • Autor: I. I.
  • Zadnja izmjena 07.05.2019 14:27
  • Objavljeno 07.05.2019 u 14:27
Predstavljanje šestog Moj Zaba Starta

Predstavljanje šestog Moj Zaba Starta

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ivan Lackovic

Započelo je šesto izdanje natječaja Moj Zaba Start programa Zagrebačke banke kroz koji se pruža financijska podrška najboljim poduzetničkim idejama i društveno korisnim projektima. Uz financijsku potporu od gotovo milijun kuna, najbolji će dobiti i mogućnost edukacije te promocije

Natječaj se provodi u tri kategorije, a to su Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Do sada je, točnije od 2013. godine kada se program počeo provoditi, podržano više od 50 projekata.

'Ovaj jedinstven program je osmišljen i usmjeren na poticanje izvrsnosti u našem društvu. Više do 50 projekata pokazuje da ovaj program ima vrijednost i umjerenost. Naš je cilj pružiti priliku najboljima kroz materijalnu potporu, ali i kroz edukativne radionice', ističe predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Program je zaista sjajan i dokazuje, kako navodi član Uprave Zagrebačke banke Eugen Paić Karega, da se s takvim programom može uspjeti na tržištu te stoga poziva sve da se prijave jer pruža puno mogućnosti.

'Sredstva koja smo dobili omogućuju nam daljnji razvoj. Zato pozdravljam ovaj program jer je od velike važnosti za podršku, hrabrost i daljnji razvoj', naglašava Sandra Bortek iz tvrtke Adventure Donkey čiji je projekt, odnosno mobilna aplikacija SightRun prošle godine osvojila drugo mjesto u kategoriji poduzetništvo te nagradu javnosti.

Prijava na natječaj traje do 10. srpnja u podne, 20. rujna bit će objavljeni finalisti. Uručuju se po tri glavne nagrade iz svake kategorije, od kojih prva iznosi 120 tisuća kuna, druga 100 tisuća i treća 80 tisuća te nagrada javnosti kao četvrta od 30 tisuća kuna.

Kategorija Poduzetništvo namijenjen je projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije, kategorija Kultura i znanost odnosi se na projekte vezane za nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti, a kategorija društvo uključuju projekte koji pridonose unaprjeđenju svakodnevnog života u zajednici, podršku invalidima i osobama s posebnim potrebama, podršku razvoja mladih te kvaliteti života starijih osoba.

Uvjeti natječaja i prijava nalazi se na stranici www.mojzabastart.hr

U suradnji s Algebrom održat će se edukativne radionice u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu na kojima će zainteresirani imati priliku naučiti više o poduzetništvu te saznati kako se prijaviti.

'Ovo je odlična prilika da damo ljudima mogućnost da kroz edukativne radionice konsolidiraju svoje znanje te da izvučemo ono najbolje iz njih jer često ljudi prođu ispod radara', zaključuje Hrvoje Balen iz Algebre.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!