u zagrebu i splitu

Otvoren Bitcoin Store, prva fizička mjenjačnica kriptovaluta u Hrvatskoj

03.07.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Tim kripto-entuzijasta koji stoji iza 'BitKonana' - prve burze kriptovaluta u Hrvatskoj, predstavio je i prvu fizičku mjenjačnicu kriptovaluta u Hrvatskoj - Bitcoin Store s poslovnicama u Splitu i Zagrebu

Uspješna hrvatska kripto-priča počinje 2013. godine kada se Tomislav Vajić i Šime Bakić prvi put susreću s Bitcoinom, nakon čega je nastala ranije spomenuta burza 'BitKonan' s preko 15.000 aktivnih članova, većinom iz Hrvatske.

Sada je dvojac predstavio i fizičku mjenjačnicu 'Bitcoin Store', do čije je realizacije došlo nakon što su uvidjeli da mnogi ljudi žele investirati no ne znaju na koji način, jer većina literature je na engleskom, a terminologiju nije lako pohvatati.

'Za sve koji žele sigurno izvršenje transakcija uz poštovanje privatnosti, od sada je dostupna i fizička mjenjačnica Bitcoin Store', priopćeno je iz kompanije.

Danas, osim što je lakše nego ikad doći do kriptovalute, fizičke mjenjačnice 'Bitcoin Store' omogućuju ujedno i potpuno jednostavno trgovanje, jer je transakcije je moguće izvršiti u suradnji sa stručnjacima na polju kriptovaluta u poslovnicama u Zagrebu i Splitu, ali i putem njihove web stranice.

Prva 'Bitcoin Store' poslovnica otvorena je u Splitu krajem travnja 2018. godine, a već dva mjeseca kasnije svoju je mjenjačnicu dobio i Zagreb i to u City Center One Eastu.