'sve profesionalno'

Osječka policija: 'Nije bilo zataškavanja u slučaju ubojstva Mihaele Berak'

23.09.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija odbacila je u subotu medijske navode o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnje Mihaele Berak, poručivši kako su "policijski službenici sve radnje u tom postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano".

Osječko Županijsko državno odvjetništvo u subotu je prethodno izvijestilo kako je pokrenulo istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je ispaljivanjem metka iz službenog pištolja u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju.

Iako je policija svog službenika prvo teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, osječko županijsko tužiteljstvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva te predložilo određivanje istražnog zatvora.

Ne navodeći identitete žrtve i osumnjičenog policajca policija je u subotu priopćila, kako je, po prvim sumnjama, osumnjičenik bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja, za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, napominju u osječko-baranjskoj PU.

  • +10
Oproštaj od Mihaele Berak Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL

Podsjećaju također kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom osječkog Županijskog državnog odvjetnika te ističu kako je policija tužiteljstvu dostavila sva prikupljena saznanja te i  s njima u suradnji i dalje poduzima  mjere i radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak uvečer je prihvatio prijedlog tužiteljstva te odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.