PODIZANJE OPTIMIZMA

Orešković će kreditorima u Kitzbühelu predstaviti planirane reforme

13.01.2016 u 08:44

Bionic
Reading

Mandatar Tihomir Orešković putuje u u Kitzbuehel na konferenciju o ulaganjima u Istočnu i Srednju Europu gdje će se sastati s velikim hrvatskim vjerovnicima i predstaviti im reforme koje bi trebala provesti nova Vlada

Orešković se nada da će time potaknuti optimizam kako bi se poboljšalo kreditni rejting Hrvatske, ali i počeo smanjivati hrvatski javni dug koji je dosegao 90 posto BDP-a, a sastanku će prisustvovati i guverner HNB-a Boris Vujčić.

S obzirom na to, Oreškovićevih razgovora s potencijalnim ministrima iduća tri dana međutim neće biti, a šef HDZ-a i Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko kazao je Media servisu da imaju 'mali time out, ali da će nastaviti sa svojim ljudima razgovarati, selektirati' te zaključio: 'Zadovoljan sam, baš sam optimist'.

U Domoljubnoj koalciji i Mostu nadaju se da bi nova Vlada u Saboru mogla biti potvrđena krajem idućeg tjedna, a šef HSS-a Branko Hrg izjavio je da će njegova stranka dobiti još dva mandata u Saboru kako bi uz njegov, HSS s tri zastupnika mogao formirati klub zastupnika. Očekuje i od sedam do 10 mjesta u izvršnim funkcijama vlasti, a za mogućnost da će biti jedan od potpredsjednika Vlade rekao je kako još ništa nije dogovoreno.