PRODAJA BENZINSKIH POSTAJA

OMV najavio povlačenje iz Hrvatske i BiH

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 06.12.2011 12:47
  • Objavljeno 06.12.2011 u 10:59
omv

omv

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Austrijska naftna kompanija OMV razmatra prodaju maloprodajnog i komercijalnog poslovanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Razgovori s potencijalnim investitorima zainteresiranima za 63 benzinske postaje OMV-a u Hrvatskoj počet će u sljedećih nekoliko mjeseci

U priopćenju OMV-a u kojem se najavljuje prodaja podružnica u Hrvatskoj i BiH ističe se da je taj potez dio provedbe OMV-ove odluke vezane uz smanjenje poslovnog segmenta prerade i trgovine.

'OMV-ova strategija je fokusirati i pojednostaviti portfelj. To uključuje postepeno pomicanje portfelja od Prerade i trgovine (R&M) premaIstraživanju i proizvodnji (E&P) te Plinu i energiji (G&P). U tom kontekstu krajem studenog 2011. OMV-ova podružnica u Turskoj, OMV Petrol Ofisi, već je prodala 52 posto udjela u ciparskoj maloprodajnoj tvrtki Kibris Türk Petrolleri Limited Sirketi', navodi se u priopćenju.

OMV će nastaviti fokusirati maloprodaju i komercijalno poslovanje na tržišta s integriranom opskrbom. Hrvatska i Bosna i Hercegovina optimalno se ne uklapaju u OMV-ov lanac opskrbe, stoga se ispituju opcije za prodaju tih dviju podružnica.

OMV je u maloprodaji i komercijalnom poslovanju u Hrvatskoj aktivan od 1992. U zagrebačkom sjedištu zapošljava 70 osoba, a sa 63 benzinska servisa u zemlji trenutačno ima otprilike 13-postotni tržišni udio

U Bosni i Hercegovini OMV je aktivan u maloprodaji i komercijalnom poslovanju od 2001. U sjedištu OMV-a u Sarajevu zaposlene su 23 osobe, a tržišni udio kreće se oko osam posto.

OMV će početi razgovore s potencijalnim investitorima u sljedećih nekoliko mjeseci. U OMV-u pretpostavljaju da će kupac nastaviti s radom tvrtki u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na istoj razini kao i prije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!