obilazni pravci

Olujni vjetar zatvorio autocestu A1 od Svetog Roka do Posedarja, popodne se očekuje kiša

06.11.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje pa se vozi obilazno državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Za promet je zatvorena i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, a samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je državna cesta kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Vremenska prognoza za nedjelju

Na Jadranu uglavnom suho i djelomice sunčano, a u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, prognoza je za nedjelju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Većinom u Slavoniji, Baranji i Srijemu te u Lici ponegdje još uz kišu, osobito ujutro i prijepodne.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni.Na Jadranu jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i orkanska, u drugom dijelu dana će slabjeti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14, a na Jadranu od 16 do 21 Celzijevih stupnjev.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu).

U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak i katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar (do sutra).

Na graničnom prijelazu Tovarnik na ulazu i izlazu iz Hrvatske u teretnom prometu čeka se jedan sat.