ZA SPAS TURISTIČKE SEZONE

Odobreno prvih 9,7 mil. kuna za oglašavanje

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 16.01.2009 15:11
  • Objavljeno 16.01.2009 u 15:11
tuirzam, turistička sezona, gosti

tuirzam, turistička sezona, gosti

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Posebno povjerenstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) odobrilo je danas prvu tranšu od 9,7 milijuna kuna za 29 od 30 pristiglih zahtjeva domaćih i inozemnih organizatora putovanja na natječaj za udruženo oglašavanje javnog i privatnog sektora objavljenih krajem prošle godine s ciljem pojačavanja turističke promocije i općenito sezone u ovoj godini.

Odobreni se iznos odnosi na dva od ukupno pet modela za udruženo oglašavanje, odnosno na udruživanje državnih sredstava s onima domaćih i inozemnih organizatora putovanja u pred i posezoni.

Ukupno je za ta dva modela predviđeno 21,3 milijun kuna državnih sredstava, što znači da je danas odobreno 45,5 posto tih sredstava

Iznoseći prve rezultate natječaja na današnjoj konferenciji za novinare ministar turizma Damir Bajs naglasio je zadovoljstvo odazivom privatnog sektora, koji će svojim sredstvima temeljem modela udruženog oglašavanja (1+1) udvostručiti navedeni iznos prve tranše na 19,4 milijuna kuna

Od 29 odobrenih zahtjeva dvije trećine su podnijeli inozemni organizatori preko domaćih agencija, a ostalo same domaće agencije. Među svima njima su, kako je kazao direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, svi najznačajniji tržišni 'igrači', a iz inozemstva najviše je zahtjeva stiglo iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Skandinavije, Austrije, Velike Britanije, Poljske i Rusije

Ministar Bajs najavio je kako očekuje da bi prve ugovore za tu prvu tranšu s partnerima mogli potpisati već idućeg tjedna, kada bi se sredstva odmah i odobrila.

Pritom je posebno naglasio da će domaći organizatori putovanja i agencije odmah dobiti 50 posto ugovorenog novca, a ostatak kada ispune sve predviđeno. Inozemni organizatori taj 'avans' mogu pak dobiti samo preko svojih hrvatskih agencija-partnera, dodao je.

S obzirom da natječaji za udruženo oglašavanje još traju (do 21. siječnja) Bajs dobar odaziv partnera očekuje i za druge modele tog posla te da će to sveukupno pridonijeti solidnoj turističkoj 2009. godini.

Najavio je i da će nova tranša udruženih sredstava za oglašavanje biti odobrena 6. veljače.

Ministarstvo i HTZ odnosno država ukupno je za svih pet modela udruženog oglašavanja s privatnim turističkim sektorom, turističkim zajednicama i drugim gospodarskim subjektima za ovu godinu predvidjela 35,3 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi