bizarna situacija

Odjavio se s posla dvije minute ranije pa dobio otkaz

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 21.09.2022 09:40
  • Objavljeno 21.09.2022 u 09:39
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Profimedia / Autor: Ghislain & Marie David de Lossy / ImageSource / Profimedia

Nakon što je s posla otišao dvije minute ranije, G.S. dobio je otkaz u tvrtki u Bečkom Novom Mjestu u Austriji. O otkazu ga je obavijestio sam šef koji je zaposlenika čekao na parkiralištu

Austrijski mediji navode da je zaposlenik radio kao inženjer prodaje za visokotehnološku tvrtku. Budući da je više puta bio angažiran i za tehničku podršku, jedva da mu je ostalo vremena za njegovu stvarnu zadaću, odnoso brigu o klijentima.

Na problem je upozorio šefa tvrtke, no rečeno mu je kako može raditi i prekovremeno, a ako to ne uspije, na svoje klijente može paziti u slobodno vrijeme. Deset sati prekovremenog mjesečno ionako je 'normalno'. Međutim dotad je zaposlenik već odradio više od 130 sati prekovremenog rada, prenosi Fenix-magazin. Kada je isti dan, na kraju uobičajenog radnog vremena u tvrtki, zaposlenik otišao u kupovinu u najbliži supermarket, na parkiralištu ga je dočekao šef koji ga je na licu mjesta obavijestio o otkazu uz obrazloženje da se s posla odjavio već u 16:28, dakle dvije minute prerano.

Povrh toga, direktor tvrtke zahtijevao je hitan povrat ključa od službenog automobila. Nije se obazirao na zaposlenikove riječi kako u vozilu još ima osobnih stvari. Bez automobila i bez centa da kupi barem autobusnu kartu, potpuno zbunjeni zaposlenik morao je sat i pol čekati da ga njegova djevojka dođe pokupiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!