reakcija mol-a

'Odbijanje Hernadijeve ustavne tužbe još jedan teško objašnjiv pravni postupak'

19.04.2023 u 14:57

Bionic
Reading

Mađarska MOL grupa ocijenila je da je odbijanje ustavne tužbe čelnika te energetske kompanije Zsolta Hernadija još jedan teško objašnjiv postupak, s obzirom da su tri suda zaključila da nije bilo korupcije prilikom MOL-ovog preuzimanja vlasništva u Ini

"Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, kojom je odbijena tužba predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora MOL-a, došli smo do još jednog poglavlja u nizu teško objašnjivih pravnih postupaka", stoji u MOL-ovoj reakciji od srijede.

Naime, Ustavni sud u utorak je odbio ustavnu tužbu čelniku mađarskog MOL-a podnijetu protiv presude Vrhovnog suda kojom je odbijena Hernadijeva žalba i potvrđena presuda zagrebačkog Županijskog suda.

Presudom Županijskog suda Hernadi je osuđen na dvije godine zatvora zbog davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Iz MOL-a su ocijenili da Hrvatska ponovno nije uzela u obzir presude tri neovisna međunarodna suda koji su jednoglasno zaključili da nije bilo korupcije prilikom MOL-ovog preuzimanja vlasništva u Ini.

"Ako nije bilo davanja mita, onda ne može postojati ni onaj koji daje mito, pa je cijeli postupak, kako smo uvijek tvrdili, neutemeljen i protiv Zsolta Hernadija i MOL-a", rezoniraju iz MOL-a.

Zsolt Hernadi Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSE