RATKO MAČEK

'O Ini je odlučivala Vlada, a ne Polančec'

Ratko Maček

Ratko Maček

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Na Polančecovo svjedočenje u USKOK-u, koje je jučer objavio Novi list i prema kojemu je bivši potpredsjednik Vlade kazao da su ga Davor Štern i Ratko Maček nagovarali da kod premijera Sanadera lobira za transakciju kojom bi Ina prešla u vlasništvo ruskog Surgutnjefta, reagirao je danas bivši Vladin glasnogovornik

Ratko Maček tvrdi da je zajedno s Davorom Šternom bio samo jednom u Polančecovom uredu, ali da tom prilikom o Ini nije bilo ni riječi.

'Razgovarali smo o nečem sasvim desetom, nekim potencijalnim poslovnim projektima koji se nažalost nisu realizirali. Za tu rusku firmu prvi sam put saznao da postoji jučer iz novina. Uostalom, da sam doista lobirao za te Ruse, što bi tu bilo nezakonito? Stvarno ne znam zašto je Polančec to govorio uskočkim istražiteljima. Želi li diskreditirati Šterna kao tobože nekakvog ruskog igrača ili nešto drugo – pojma nemam', kazao je Novom listu nekadašnji Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Maček ističe da, sve da je i htio lobirati za nekoga, nije bilo razloga da to čini preko Polančeca, s obzirom da je i nakon odlaska s mjesta glasnogovornika Vlade ostao u kontaktu s premijerom Sanaderom.

'Nije meni trebao Polančec da bih došao do Sanadera. Polančec je bio zadužen samo za pregovore oko Ine, sve odluke o izmjeni dioničkog ugovora donosila je Vlada, a ne on', kaže Maček te negira i da je htio poslovati s MOL-om, a da su ga Mađari odbili jer je bio preskup, što je Polančec također tvrdio u iskazu USKOK-u. 'Sve moje veze s naftnim poduzećima uvijek su se svodile na dolazak na benzinsku crpku po dizel gorivo', rekao je Maček.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi