GRADNJA NA JUGU DRŽAVE

Novi natječaj za dubrovački aerodrom vrijedan 927 milijuna kuna

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 12.01.2017 09:54
  • Objavljeno 11.01.2017 u 11:31
Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zračna luka Dubrovnik (ZLD) raspisala je drugog radnog dana 2017. natječaj za građenje infrastrukture i suprastrukture u vrijednosti od 927,8 milijuna kuna. Riječ je o novom, ovoga puta objedinjenom natječaju kojim se planira rekonstruirati aerodromska pista, gradnja objekata suprastrukture zračne luke, rekonstrukcija infrastrukturnih sustava zemaljske strane zračne luke i rekonstrukcija interne elektromagnetske mreže

Podsjetimo, prethodni natječaji, u vrijednosti od 841 milijun kuna, tada nisu bili objedinjeni u jedan već su bila tri razdvojena, raspisani su u prosincu 2015. i poništeni polovicom prosinca 2016., zbog, kako je navedeno, okolnosti koje su naručitelju postale poznate tijekom postupka, odnosno da potrebna sredstva neće biti osigurana.

Naime, novi radovi na ZLD-u dio su cjelokupne rekonstrukcije započete još 2013. u vrijednosti od oko dvije milijarde kuna, od čega je 73,6 posto sufinancirano iz fondova Europske unije.

Međutim, kako je Hrvatska u proteklih nešto više od godinu dana imala dvoje izbore, potrebna dokumentacija za povlačenje sredstava nije bila pripremljena, a ZLD nije imao svojih sredstava za sufinanciranje triju projekata jer su pravila propisivala da se oko 30 posto vrijednosti radova kao predujam mora uplatiti izvođaču radova. Stoga je natječaj poništen i raspisan novi.

Prema Planu investicija i nabave ZLD-a planirano je da se izvođači radova izaberu do kraja 2017., a započeli bi 2018. Ako sve bude po planu, radovi bi trebali biti završeni do kraja 2020. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!