Damir Habijan

Novi ministar želio je postati glumac: Vozi BMW, ima dva kredita i nema ušteđevine

15.12.2023 u 16:37

Bionic
Reading

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan novi je ministar gospodarstva i održivog razvoja. U imovinskoj kartici taj 42- godišnji pravnik navodi da nije oženjen i nema djece. Saborska plaća mu je 2087 eura

Prije četiri godine podigao je kredit u iznosu od oko 55.000 eura, a 2022. od 44.000 eura.

Vlasnik je automobila BMW3 iz 2019. kupljenog na leasing u iznosu od 32.000 eura. Posjeduje stana u Varaždinu od 46 kvadrata, procijenjenog na oko 100.000 eura, kupljenog kreditom.

Habijan je u Varaždinu završio Prvu gimnaziju i Glazbenu školu. Vodio je honorarno radijske emisije na Radio Varaždinu i glumio u gimnazijskoj dramskoj grupi Theatron.

Diplomirao je 2007. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a diplomski rad bio mu je vezan uz sportsko pravo u EU.

Iste te godine zaposlio se u Odvjetničkom društvu Uskoković & partneri, a u svibnju 2014. godine postao je jedan od suvlasnika odvjetničkog društva. Specijalizirao se za područje trgovačkog prava.

U intervjuu za Story rekao je da mu je najveća želja bila upisati Akademiju dramskih umjetnosti, ali nije prošao audiciju.

Veliki je zaljubljenik u sport, osobito crossfit. Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije bez majice, na kojima se hvali fit figurom. Zanimljivo je kako je nakon objave u medijima da je kandidat za ministra gospodarstva zatvorio svoj profil na Instagramu, kojim dominiraju takve fotografije.

  • +8
Damir Habijan Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

O objavljivanju fotografija na društvenim mrežama rekao je da svatko, bez obzira koji posao ili dužnost obavlja, ima svoje slobodno vrijeme koje provodi kako njemu najbolje odgovora.

'U konačnici, slobodno vrijeme se zato i zove slobodno vrijeme. Ne zazirem od toga da objavim privatne fotografije, jer to što sam saborski zastupnik ne znači da i dalje u slobodno vrijeme ne živim kao i prije, odnosno da nemam hobije ili interese kao i svatko drugi. Svi smo mi ljudi od 'krvi i mesa' i ne vidim razlog da sakrivam i taj dio života od javnosti. Dobivam svakakve poruke', rekao je svojedobno u intervjuu za Story.

Kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a Habijan je bio kandidat za gradonačelnika Varaždina. Za saborskog zastupnika izabran je 2020. u 3. izbornoj jedinici.