BURNO U 'OTVORENOM'

Habijan: U ovoj aferi nema HDZ-a. Grmoja: Vi ste besramniji od Plenkovića!

12.12.2023 u 23:01

Bionic
Reading

U emisiji Otvoreno Hrvatske televizije o aktualnoj aferi u kojoj su smijenjeni glavni protagonisti - ministar gospodarstva Davor Filipović i njegov specijalni savjetnik Jurica Lovrinčević - razgovarali su saborski zastupnici Davorko Vidović (Socijaldemokrati), Damir Habijan (HDZ), Nikola Grmoja (Most) i Darko Hrebak (HSLS)

Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata, upozorio je da se sustav nepotizma u Hrvatskoj više nije moguće održavati. 'Naši građani ne mogu to više podnijeti. Danas sam HDZ-ovcima rekao: ne vrijede vam Pelješki mostovi i tuneli dok imamo državu koja na ovako brutalan način pljačka narod. Da se nisu posvađala dva-tri klana koji u ovoj državi harače energetskim sektorom... Rade što hoće, oni ostaju. Radi se o milijardama!, kaže Vidović.

HDZ-ov Damir Habijan ustvrdio je da u aktualnoj aferi HDZ nema nikakve prste. 'Budimo potpuno otvoreni. Tko su dionici ove afere? Imamo nestranačkog ministra, njegovog nestranačkog savjetnika i treću osobu koja je Most. Dakle, u ovoj aferi nema HDZ-a!', rekao je.

Potom se u raspravu uključio i Nikola Grmoja, koji je Habijanu rekao da je besramniji od Plenkovića. 'Iz Plenkovićeve presice da se iščitati da mu je gore ovo da netko dostavlja informacije iz Vlade od toga da mu je savjetnik ministra taj koji kupuje medije', rekao je Mostov zastupnik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Jurica Galoić / PIXSELL

'Ne morate brinuti o mom ugledu, nisam ja pobjegao iz svoje izborne jedinice jer su vas tamo prozreli', uzvratio je Habijan, na što je Grmoja prokomentirao: 'Možda već nakon ove emisije sa mnom u kafiću sjedne Damir Habijan ili Dario Hrebak pa podijele sa mnom neke informacije'.

Prozvani šef HSLS-a izrazio je žaljenje zbog smjene Filipovića, koji je, kako je rekao, u ovom sukobu ispao žrtveno janje. 'Meni je samo žao ministra jer je on ispao žrtveno janje, ali ipak bi morao podnijeti ostavku zbog moralne odgovornosti. Mislim da se slažemo da imamo sukob tri bivša poslovna partnera', rekao je šef HSLS-a.

  • +5
Davor Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Neven Bučević/tportal; S. Strukić/tportal

Habijan je inzistirao na tome da je cijela afera Plin za cent fabricirana te se ponovo okomio na Grmoju kojeg smatra kreatorom te afere. 'Trebalo bi propitati vaš način rada, predstavljate se kao borac protiv korupcije i moralna vertikala, a svi su vas prozrijeli', rekao je.

'Svi smo čuli za svjedoke-pokajnike, jedino pravnik Habijan nije čuo. Dolazimo po glavu hobotnice Andreja Plenkovića', uzvratio je Grmoja.

'Ne daj Bože da nam Grmoja i njegovi dođu u poziciju voditi državu, jer oni se ponašaju kao istražitelji, tužitelji i suci', zaključio je HDZ-ov zastupnik.