trakavica NE PRESTAJE

Zbog nove žalbe Strabaga opet se odgađa početak gradnje pristupnih cesta za Pelješki most

07.08.2019 u 15:19

Bionic
Reading

Izbor izvođača radova pristupne ceste mostu Pelješac ponovo je zaustavljen. Austrijska tvrtka Strabag podnijela je žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave kojom želi osporiti odabir grčke kompanije Avax za izvođača radova dionice ceste Sparagovići – Doli

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Austrijancima je sporna stručna referenca za jednog građevinskog stručnjaka kojeg je u natječajnoj dokumentaciji navela grčka kompanija. Stoga je Strabag podnio žalbu.

Prema dostupnim informacijama potvrdu o referencama i projektima na kojima je ta osoba kao rukovoditelj radila dale su Hrvatske autoceste. U toj potvrdi HAC je potvrdio da je taj stručnjak radio na dionicama autoceste Zagvozd -Ravča i Ravča-Ploče. Hrvatske ceste, kao investitor, u natječajnom postupku tu je referencu prihvatila kao pravovaljanu.

Nakon što DKOM zaprimi žalbu ima mjesec dana da je prihvati ili odbaci. A onome tko izgubi preostaje još jedino žalba Upravnom sudu. Grčka tvrtka na natječaju je ponudila da će tu dionicu izgraditi za 511,5 milijuna kuna.

Sutra će biti poznato da li je i grčki Avax podnio žalbu na izbor austrijskog Strabaga za izgradnju prve dionice ove pristupne ceste od Duboka-Sparagovići. Za izgradnju te dionice Hrvatske ceste su odabrale austrijski Strabag koji je na natječaju dao ponudu od 482 milijuna kuna bez PDV-a.

  • +18
Gradilište Pelješkog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj