OKREĆU SE INTERNETU

Nizozemski financijski div ING otpušta 7.000 radnika

03.10.2016 u 10:48

Bionic
Reading

Najveća nizozemska tvrtka za financijske usluge ING Groep planira ukinuti 7.000 radnih mjesta te pojačati ulaganja u digitalne platforme kako bi uštedjela 900 milijuna eura godišnje do 2021.

Uoči dana investitora, ING je u ponedjeljak objavio da je pod pritiskom da poduzme taj potez zbog regulatornih opterećenja i niskih kamatnih stopa, pridruživši se tako ostalim velikim bankama koje su najavile masovna otpuštanja zbog podizanja profitabilnosti.

ING će u idućih pet godina uložiti 800 milijuna eura u digitalne platforme, dok će u sljedećem tromjesečju izdvojiti za otpremnine milijardu eura

Od najavljenih 7.000 otkaza, njih 1.000 odnosi se na radna mjesta kod dobavljača. ING Groep trenutno ima 52.000 zaposlenika.

ING je veliki uspjeh postigao u Njemačkoj, s poslovnim modelom fokusiranim na održavanje male fizičke prisutnosti (putem poslovnica) te umjesto toga vođenje maloprodajne mreže isključivo on-line, čime je pridobio mnogo klijenata Deutsche Banka. U Nizozemskoj i zemljama Beneluxa, gdje će biti najviše otkaza - u Belgiji 3.500, a u Nizozemskoj 2.300, skupina će integrirati svoju podružnicu Belgian Recor Bank, veličinom drugu belgijsku banku, s ING-om, najavljeno je.