MINISTRICA U KARLOVCU

[FOTO] Nikolina Brnjac na Danima piva: Izuzetno su dobre najave bukinga za rujan i za listopad

30.08.2021 u 20:47

Bionic
Reading

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u ponedjeljak u Karlovcu na 34. Danima piva da je ukupni turistički promet u ovoj godini do jučer premašio 60 posto ostvarenog u rekordnoj 2019. godine te da su “izuzetno dobre najave bukinga za rujan i za listopad”

Ministrica Brnjac je tijekom obilaska Dana piva izrazila uvjerenje i da će rezultati za cijelu godinu, kao i za iznos fiskaliziranih računa, biti "puno bolji".

Kazala je i da će Ministarstvo i Vlada putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) raditi na podizanju kvalitete ponude u kontinentalnom turizmu, i to i u kampovima i hotelima te u drugim smještajnim kapacitetima.

  • +8
Ministrica Nikolina Brnjac na Danima piva u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Projektu “Doživi domaće-istraži ruralno”, započetom prošle godine, cilj je produžiti turističku sezonu, a da bi se to postiglo iskoristit će se sredstva NPOO-a za turističku infrastrukturu, javnu i privatnu, te slijede sastanci sa svim županijama za pripremu projekata za privlačenje bespovratnih sredstava.

Brnjac se tijekom obilaska Dana piva uključila u radionicu kuhanja piva, pohvalivši organizatore, jer je u Karlovcu ovih dana sve živnulo.

Nakon radionice sastala se s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin te gradonačelnicima i načelnicima općina kako bi dogovorili kako obogatiti turističku ponudu. Iznijela je pritom podatak da je u Karlovačkoj županiji među kontinentalnim županijama ostvareno najviše noćenja, oko 300.000 tisuća u dosadašnjem dijelu ove godine.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić izjavio je da se Dani piva odvijaju u manjem obimu, da je u tri dana manifestaciju prošlo oko 20.000 posjetitelja te da je cilj da ova manifestacija promovira sve druge karlovačke atrakcije i znamenitosti.