Binod Chaudhary

Nepalski milijarder i filantrop zainteresiran za ulaganja u Hrvatsku

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 06.05.2019 11:45
  • Objavljeno 06.05.2019 u 11:37
Binod Chaudhary

Binod Chaudhary

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Suraj Shah

Binod Chaudhary je na Forbesovoj listi milijardera od 2013. godine, a uskoro dolazi u svoj prvi posjet Zagrebu gdje će upoznati domaću startup scenu i šire gospodarske potencijale te se ovom prilikom najavljuje i hrvatsko izdanje njegove inspirativne autobiografije Making it Big.

Chaudhary vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global, multinacionalnog konglomerata od 122 tvrtke na pet kontinenata sa 76 brendova, među kojima je najpoznatiji tjestenina Wai Wai s kojim su 2017. ušli na europsko tržište izgradnjom tvornice u Srbiji. Ovaj milijarder sada je zainteresiran za širenje svojih poslova i u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini koje će prvi put posjetiti ovaj tjedan.

Chaudhary će u srijedu, 8. svibnja, u Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER održati motivacijsko predavanje. Ispričat će kako je u maloj i siromašnoj zemlji uspio izgraditi carstvo i proširiti ga diljem svijeta, a da pritom nije iz bogate obitelji niti je pohađao skupe škole. Inspirativnom gostu predstavit će se i odabrani domaći startupovi koji su već prošli fazu inkubacije te širi gospodarski potencijali Hrvatske budući da su njegovi poslovni interesi usmjereni i na područje financija, energetike, turizma, poljoprivrede, telekomunikacija i IT-a.

Prvi nepalski milijarder ujedno je i najutjecajniji nepalski filantrop koji je uložio milijune u obnovu i gradnju kuća nakon razornog potresa koji je pogodio njegovu zemlju. Inače je i sam preživio veliki potres u Čileu 2010. godine, što navodi kao prekretnicu u svom životu, o čemu govori i u autobiografiji Making it big koja je dosad objavljena na više jezika i promovirana diljem Azije, Amerike i Velike Britanije. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom Osvajanje vrhova, a sada se najavljuje i njezino hrvatsko izdanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!