dvostruko oporezivanje

Nema više muljana s porezom sa Saudijskom Arabijom, stižu brojne olakšice

17.05.2024 u 14:52

Bionic
Reading

Izaslanstva Vlade RH i Vlade Kraljevstva Saudijske Arabije uspješno su završila pregovore za sklapanje ugovora o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza, izvijestili su u petak iz Ministarstva financija

Pregovori između dva izaslanstva vođeni su u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2024. u Rijadu, na čelu s voditeljem Službe za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja u Poreznoj upravi Ministarstva financija RH, Daliborom Legcom i generalnim direktorom za ugovore i strateška partnerstva u Poreznoj i Carinskoj upravi Kraljevstva Saudijske Arabije, Zakat, Wassal Almalki.

Po uspješno završenim pregovorima, obje države će započeti vlastite unutarnje postupke kojima se omogućuje potpisivanje Ugovora i njegovo naknadno potvrđivanje u parlamentima obiju država.

"Nakon potvrđivanja i stupanja ugovora na snagu, istim će se potaknuti nova te intenzivirati postojeća suradnja između dvije države. Ugovorom će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga, poboljšanje uvjeta za financijska ulaganja te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država", ističu iz Minisarstva financija.

sve osim nogometa

Učitavanje...