VJEŠTAK POTVRDIO

Ne postoji razlog za pokretanje stečaja nad Tehnikom

10.04.2018 u 12:28

Bionic
Reading

Građevinska kompanija Tehnika izvijestila je putem Zagrebačke burze da ne postoje zakonski razlozi za pokretanje stečajnog postupka nad njom

U predmetu koji se kod Trgovačkog suda u Zagrebu vodi povodom prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad Tehnikom sudski vještak imenovan od suda izradio je i sudu predao financijsko-knjigovodstveni vještački nalaz, u kojem je izričito zaključio da je imovina Tehnike veća od obveza te da ne postoji stečajni razlog prezaduženosti.

'Sukladno dosadašnjim navodima Tehnike u citiranim obavijestima, očito je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka podnesen od Zagorje-Tehnobetona bio neosnovan te kompanija očekuje da prijedlog bude odbijen zbog nepostojanja zakonskih razloga', priopćeno je iz Tehnike.

Zagorje Tehnobeton u prijedlogu za pokretanje stečaja navodi da ima tražbinu prema Tehnici u iznosu od 33,4 milijuna kuna, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, te da kod Tehnike postoji stečajni razlog prezaduženosti jer je imovina tvrtke manja od postojećih obveza.

Riječ je o dugu koji je nastao dok se gradilo naselje Jelkovec, u koje je investirao Zagrebački holding, gdje je Tehnika bila glavni izvođač, a Zagorje-Tehnobeton podizvođač.

  • +13
Građevinska firma Tehnika Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

Uprava Tehnike već se ranije oglasila na Zagrebačkoj burzi porukom kako je zahtjev za stečajem neosnovan.

'Zagorje-Tehnobeton nije vjerovnik Tehnike jer nema pravomoćno utvrđeno bilo kakvo potraživanje prema toj kompaniji. U tvrtki kažu kako o prijedlogu za pokretanje stečajnog postupka nisu formalno obaviješteni te očekuju da takav neosnovan prijedlog bude odbijen zbog nepostojanja zakonskih razloga', stoji u priopćenju Tehnike.