MALETIĆ O GOSPODARSKOM PROGRAMU

'Napravili smo ozbiljan dokument, a ne mjericu po mjericu kao ova Vlada'

26.06.2015 u 14:19

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 29. lipnja, najužim ljudima iz rukovodstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bit će prezentiran gospodarski program koji je izrađen u suradnji s njemačkim IFO institutom, potvrdila je za tportal Ivana Maletić, europarlamentarka i jedna od glavnih ekonomskih stručnjakinja u vodećoj opozicijskoj stranci

'Bit će to glavna prezentacija programa za uži krug stranke u kojoj će se iznijeti glavni zaključci i preporuke. Bit će istaknuti najveći izazovi i problemi aktualne ekonomske situacije, ali i kako ih moramo riješiti, na koji način trebamo reagirati da se spriječi divergencija u kojoj se nalazi Hrvatska. Iznijet ćemo vrlo konkretne mjere', ispričala nam je Maletić.

Ona naglašava da je riječ o 'pozamašnoj knjizi, velikom dokumentu i ozbiljnoj studiji'.

Više od stotinu ljudi iz stranačkih odbora radilo je na programu ovisno o područjima kojima se bave', kaže Maletić.

Prezentaciju će u ponedjeljak u prijepodnevnim satima održati Ivana Maletić i Tomislav Ćorić koji su i od početka bili koordinatori s HDZ-ove strane na izradi programa, a društvo će im praviti dva stručnjaka iz IFO instituta koji je stranka još lani angažirala za ovaj posao.

Na pitanje kada će HDZ-ov gospodarski program stranka napokon pokazati javnosti i vrijedi li još uvijek obrazloženje da će to biti kada Vlada objavi datum izbora, Maletić nam je kratko poručila: 'Idealno bi bilo kad bi Vlada iznijela svoj cjelokupan program, a ne da gledamo mjericu po mjericu. Sve to skupa zbunjuje investitore i kreditne institucije.'

Prema pisanju Jutarnjeg lista – uži tim koji će prisustvovati predstavljanju programa, uz predsjednika stranke Tomislava Karamarka, čine Tomislav Čuljak, Milijan Brkić, Miro Kovač, Martin Pastuović, Gordan Jandroković, Željko Reiner i Davorin Mlakar. Ivana Maletić nam, međutim, ta imena nije mogla potvrditi, kazavši da lista onih koji će nazočiti još nije utvrđena.