DRUGA U SVIJETU

Nakon New Yorka i Zagreb dobio LG Laundry Lounge praonicu

22.05.2015 u 12:01

Bionic
Reading

Druga LG Laundry Lounge praonica rublja u svijetu otvara se 28. svibnja u Zagrebu u Heinzelovoj 60. Prva je otvorena u New Yorku, a nakon Zagreba slijedi otvorenje i u Zadru

LG Laundry Lounge je franšiza koju je razvila tvrtka LG Electronics

Vlasnica zagrebačke praonice je Adriana Filipan Dobrić. Dvadeset je godina radila u hotelijerstvu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ideju za otvaranjem samoposlužne praonice rublja dobila je, kaže, u Londonu, međutim, pričekala je pravi trenutak jer hrvatsko tržište nije bilo dovoljno zrelo.

Kao veliku prednost ovog franšiznog modela vidi u činjenici da primatelj franšize ne plaća ulaznu niti redovitu naknadu jer su one već uračunate pri kupnji strojeva.

Tvrtka Bijeli svijet kao davatelj LG franšize za Hrvatsku osigurava sve neophodne strojeve i pruža pomoć pri planiranju poslovanja, odabiru lokacije, opremanju interijera, održavanju strojeva te daje i marketinšku i prodajnu potporu.

Primatelj, pak, treba pronaći prostor od najmanje 30 četvornih metara, a i vizualni identitet strogo je definiran te se uređenje lokala radi po uputstvu davatelja franšize.

Računica davatelja franšize pokazuje da se investicija može isplatiti već u prvih 12 mjeseci poslovanja ako se u posao kreće s četiri perilice i četiri sušilice rublja. U Heinzelovoj ih je upravo toliko.

Laundry Lounge nudi i kemijsko čišćenje te peglanje odjeće. Uz to ima i uslugu preuzimanja i dostave na području Zagreba koju se možete naručiti i online.

Na dan otvorenja Laundry Lounge praonice 28. svibnja pranje i sušenje rublja bit će besplatno