BENZINSKE UZ TRGOVINE

Nakon Konzuma i Mercator ulazi u naftni biznis

18.03.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Trgovački lanac Mercator na slovenskom tržištu uskoro namjerava početi s prodajom tekućih goriva, piše slovenski poslovni list Finance

Slovenski list Finance piše da je ulazak u naftni biznis nedavno najavio predsjednik Uprave Žiga Debeljak, a prema neslužbenim informacijama Mercator pregovara s Petrolom i En plusom.

Podsjećaju da je slovenski trgovački lanac ulazak na tržište prodaje goriva najavio još 2004. godine, kada je na njegovom čelu bio Zoran Janković, koji je tada s Petrolom potpisao sporazum o suradnji koja se nikada nije ostvarila.

Izvori bliski Petrolu tvrde da taj ugovor još uvijek vrijedi, no u Mercatoru tvrde da ni s kim nisu sklopili takav sporazum. Finance piše da su započeli novi pregovori između Mercatora i Petrola, napominjući da je šef Mercatora Žiga Debeljak ujedno i član Nadzornog odbora Petrola.

Zanimljivo je da je i hrvatski Agrokor koji je zainteresiran za kupnju Mercatora najavio gradnju benzinskih postaja pored svojih trgovačkih centara, pa je proširio djelatnost Konzuma na trgovinu naftnim derivatima.