PRESELJENJE NA ŽITNJAK

Nakon 18 godina uprava Agrokora napustila Cibonin toranj

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 04.12.2017 16:09
  • Objavljeno 04.12.2017 u 16:09
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Sučec

Uprava Agrokora preselila se iz poslovnog tornja Cibona u urede na Žitnjaku, na adresu Marijana Čavića 1. Toranj Cibona koji se nalazi u središtu Zagreba, uz košarakašku dvoranu Dražen Petrović, gotovo je 18 godina bio simbol koncerna Ivice Todorića

'Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. Broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas je gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku', priopćeno je iz uprave koncerna.

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima.

Što se moguće prodaje tiče, ona je otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali ukoliko se pojavi ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine.

Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 m².

  • +20
  • +17

Postorije Agrokora u tornju Cibona

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!