Zadar, 7. i 8. rujna

Najveći developerski događaj u Europi održat će se u Hrvatskoj i okupit će više od 3000 ljudi

23.08.2021 u 11:21

Bionic
Reading

Predstavnici IT tvrtke Infobip predstavili su u ponedjeljak detalje najveće ovogodišnje developerske konferencija u Europi 'Infobip Shift', koja će se održati u Zadru 7. i 8. rujna. Konferencija će okupiti developere, IT stručnjake iz Hrvatske i svijeta, predstavnike nekih od najjačih globalnih tehnoloških kompanija i inovativne startupove, čime će još jednom, kako ističu iz Infobipa, potvrditi Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe

Marin Tomičić, voditelj projekta Shift konferencije istaknuo je kako je riječ o jubilarnoj, desetoj konferenciji koja će se održati u novom ruhu. Naime, Infobip je prije četiri mjeseca preuzeo Shift te je tad najavljeno kako će se napraviti strateški pomak u poslovanju stavljajući u fokus developere.

'Na prijašnjih devet konferencija imali smo oko 15.000 posjetitelja i više od 500 govornika. Postali smo mjesto susreta developera, IT stručnjaka, startupova i studenata iz čitavog svijeta. Ovogodišnje izdanje u Zadru bit će najveća ovogodišnja konferencija u Europi. Imamo više od 1400 prijava te očekujemo oko 3000 sudionika', rekao je Tomičić.

Ivan Burazin, osnivač i direktor Shifta te član uprave Infobipa za developersko iskustvo izjavio je kako je ponosan što se bez obzira na pandemiju koronavirusa uspjelo konferenciju podići na višu razinu. 'Zajedno s Infobipom nastaviti ćemo širiti konferenciju kako u Hrvatskoj tako i u svijetu', istaknuo je Burazer.

Na konferenciji u Zadru će sudjelovati 60 govornika iz kompanija poput Microsofta, Googlea, Amazona i mnogih drugih.

Program će se održati istovremeno na pet pozornica, od čega tri glavne; jedna namijenjena radionicama, a cijeli program bit će zaokružen startupima koji će na Startup Tribe pozornici predstavljati svoje ideje i proizvode. Uz bogati program konferencije osigurano je vrijeme i mjesto za druženje i sastanke, za što je predviđeno tisuću kvadratnih metara ispred same dvorane.