odluka vlasnika

Najpoznatiji riječki hotel zatvoren zbog slabog bukinga

19.08.2020 u 08:24

Bionic
Reading

Najpoznatiji riječki hotel, jedan od simbola grada, legendarna Bonavia je zatvorena

Jedina raspoloživa informacija zbog čega je tako, piše Novi list, dolazila je od strane najmoćnijeg globalnog turoperatora, virtualnog Booking.coma koji je s liste riječke ponude bio skinuo Bonaviju uz napomenu: 'U ovom se objektu zbog koronavirusa (COVID-19) trenutačno provode dodatne sigurnosne i higijenske mjere.'

Pojašnjenje razloga za zatvaranje Bonavije dao je njezin vlasnik, porečka tvrtka Plava laguna.

'Hotel Bonavia Plava Laguna ​u Rijeci zatvoren je poslovnom odlukom Plave Lagune. Hotel će, kao i svi ostali kapaciteti kojima upravljamo, biti otvoren sukladno stanju bukinga i potražnji gostiju', rekla je Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću jedne od najjačih hrvatskih hotelijerskih tvrtki.

Drugim riječima, očigledno da je stanje bukinga Bonavije bilo ispod rentabilnih brojki. Uostalom, logična je to odluka jer velik se broj kompleksnijih hotela na Jadranu, zbog izrazito loših najava, nije ni otvarao. Primjerice, sličan Bonaviji je u nekim parametrima i lovranski Excelsior koji također ovog ljeta nije otvorio svoja vrata, a takvih je primjera mnogo.

Vratimo li se sustavu Plava laguna, ona raspolaže s više od 46 tisuća ležajeva da bi prije nakoliko dana bila zabilježena ispunjenost od 22.500 gostiju, odnosno pedesetak posto kapaciteta, piše Novi list.