U ZAGREBU 14.-15. SVIBNJA

Na skupštini EBRD-a više od 2.000 sudionika

12.05.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Više od dvije tisuće sudionika iz političkog i poslovnog svijeta iz preko 60 zemalja Europe i svijeta očekuje se na Godišnjoj skupštini i Poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Zagrebu 14. i 15. svibnja ove godine

Na skupštini će sudjelovati 63 službene delegacije članica EBRD-a većinom predvođene ministrima financija, poslovni gosti (bankari, investitori), drugi visoki uzvanici te predstavnici nevladinih udruga i organizacija.

Najvažniji događaj Godišnje skupštine su sjednice Odbora Guvernera EBRD-a. Počasna gošća na prvoj sjednici koja predstavlja i otvaranje Godišnje skupštine i Poslovnog foruma bit će predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor te predsjednik EBRD-a, Thomas Mirow, glavni tajnik EBRD-a Enzo Quattrociocche i predsjedavajuća Odbora Guvernera EBRD-a, Christine Lagarde, ministrica gospodarstva, industrije i zapošljavanja u Vladi Republike Francuske, koja će i službeno otvoriti svečanu sjednicu.

Dan prije službenog otvaranja Poslovnog foruma u četvrtak, 13. svibnja, održat će se 'Hrvatski investicijski forum' koji će otvoriti premijerka Kosor i predsjednik EBRD-a Mirow. Forum je prilika da Hrvatska predstavi svoje tržište i privuče predstavnike brojnih međunarodnih financijskih institucija, poslovnih banaka te investitore.

U sklopu Foruma, održat će se tri panela - Ulagački potencijali Republike Hrvatske, Infrastruktura i zaštita okoliša i Mogućnosti ulaganja u turizam. Kraj foruma označit će Gospodarsko-turistička izložba u Muzeju za umjetnost i obrt. Izložba će trajati do završetka Godišnje skupštine.

Poslovni forum EBRD-a bit će prilika brojnim zemljama da prezentiraju svoje ulagačke potencijale. Također, održavat će se i programi civilnog društva, godišnji sastanak EBRD-ovih donatora, brojni bilateralni sastanci službenih delegacija i potpisivanja različitih ugovora.

Godišnja skupština i Poslovni forum održavat će se u Hotelu Westin, Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju Mimara, Hrvatskom novinarskom domu i Hrvatskom državnom arhivu.