hzz u petoj brzini

Na račune tvrtki sjele nenajavljene uplate, poslodavci oduševljeni

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 03.04.2020 09:03
  • Objavljeno 03.04.2020 u 09:03
Gužva ispred HZZ-a u Zagrebu, 18. ožujka 2020.

Gužva ispred HZZ-a u Zagrebu, 18. ožujka 2020.

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić/PIXSELL

U četvrtak popodne odjednom je na poslovne račune mnogih firmi sjela uplata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Mnogi su ostali u nevjerici o čemu se radi. Jer je uplata sjela bez najave, najvećem dijelu njih bez prethodno poslanog i potpisanog ugovora

Radi se, naime, o firmama, piše Večernji list, koje su HZZ-u predale zahtjev za potporu u vidu tri minimalne plaće za svoje zaposlenike, i to one firme čija je djelatnost zatvorena odlukom Stožera civilne zaštite, ili kojima je uslijed situacije promet pao više od 20 posto.

Ta se mjera počela provoditi od 20. ožujka, kada su se počeli slati zahtjevi, i HZZ je na njih trebao odgovoriti pozitivno ili negativno u roku od 15 dana, i onda u slučaju pozitivnog odgovora poslati ugovor, i na temelju ugovora isplatiti novac na račun firme.

Međutim, HZZ je namjeravao krenuti s potporom za ožujak, počevši tek od 20. ožujka, kad je mjera stupila na snagu, pa su tako namjeravali, krug od tri mjeseca zatvoriti s plaćom za lipanj. Međutim, HZZ je iz Vlade upozoren da se mjera odnosi na plaću za cijeli mjesec ožujak, piše Večernji list.

Također je HZZ -u naloženo da s obzirom na ogroman broj zahtjeva odmah krene s uplatama iznosa potpora jer bi se inače kasnilo s njihovim rješavanjem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!