VRDOLJAKOVA ŽELJA

Na čelo Petrokemije dolazi Dragan Marčinko

Bionic
Reading

Austrijski Borealis, koji se spominje kao najizgledniji kupac Petrokemije, spreman je kupiti 24,9 posto udjela u kutinskoj industriji gnojiva, doznaje Poslovni dnevnik. Toliki su postotak spremni držati najmanje tri godine, koliko je, prema njihovu mišljenju, potrebno za konsolidaciju kompanije

Tek nakon toga spremni su razgovarati o preuzimanju udjela iznad kontrolnog paketa. Dioničari Petrokemije, država i mirovinski fondovi, spremaju se prije toga na smjenu predsjednika Uprave Josipa Jagušta.

Ministarstvo gospodarstva, na čijem je čelu Ivan Vrdoljak, rado bi na njegovu mjestu vidjelo Dragana Marčinka, direktora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, osnovanog prije nešto više od godinu dana na inicijativu bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Marčinko bi trebao konsolidirati poslovanje i provesti dokapitalizaciju prije nego što provede postupak prodaje državnog udjela, piše Poslovni dnevnik.

Borealis bi ozbiljne razgovore trebao početi tek nakon dokapitalizacije i dubinskog snimanja kompanije, pa će očito do konačne prodaje proći još neko vrijeme.

Cijeli članak pročitajte OVDJE