U TRAVNJU SJEDNICA SKUPŠTINE DIONIČARA

MOL predložio zamjenu svog člana u NO INA-e

28.02.2012 u 21:53

Bionic
Reading

Mađarski MOL objavio je danas da je od Ine zatražio sazivanje izvanredne skupštine dioničara kao bi predložio zamjenu u njezinu Nadzornom odboru, to jest smjenu Abela Galacza i umjesto njega imenovanje Ferencza I. Szabolcsa

MOL, najveći dioničar Ine, zatražio je od Ine sazivanje izvanredne skupštine dioničara kako bi predložio zamjenu u Nadzornom odboru Ine.

MOL predlaže smjenu bivšeg potpredsjednika za korporativni poslovni razvoj MOL Grupe Abela Galacza te imenovanje višeg potpredsjednika za korporativne poslove Ferencza I. Szabolcsa za člana Nadzornog odbora Ine, navodi se u priopćenju.

Iz MOL-a objašnjavaju kako je Abel Galacz, nakon nedavne reorganizacije MOL Grupe, unaprijeđen na mjesto višeg potpredsjednika za komercijalnu djelatnost te svakodnevno vodi komercijalne aktivnosti te grupe u mnogim zemljama.

Ferencz I. Szabolcs kao viši potpredsjednik za korporativne poslove trenutačno nadzire i aktivnosti vezane uz razvoj strategije, ljudske resurse i korporativne komunikacije te odnose s vanjskim objektima unutar MOL Grupe, zaključuje u priopćenju MOL.

Odluku o sazivanju skupštine trebaju donijeti Inina upravna tijela, a neslužbeno se doznaje kako bi se ona mogla održati polovicom travnja.

U skladu s izmjenama dioničarskog ugovora Vlade RH i MOL-a, potpisanim krajem siječnja 2009., Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega pet mjesta pripada MOL-u, Vladi RH pripadaju tri mjesta (Vlada RH određuje i predsjednika Nadzornog odbora), a jedno mjesto ima predstavnik radnika.

Od siječnja prošle godine, na prijedlog Vlade RH, u Nadzornom odboru Ine su Davor Štern, koji je i predsjednik Nadzornog odbora, te Damir Vanđelić i Gordana Sekulić

Njih je u Nadzorni odbor Ine predložila bivša Vlada RH, a očekuje se da bi nova Vlada, umjesto njih, mogla predložiti tri nova člana.

Osim Abela Galacza, MOL-ovi predstavnici u Nadzornom odboru Ine su Gyoergy Mosonyi, koji je i potpredsjednik Nadzornog odbora, Jozsef Molnar, Jozsef Simola i Oszkar Vilagi

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru Ine je Maja Rilović