odgovornost i briga o zajednici

MK Group nastavlja pružati podršku potresom pogođenim područjima

  • Autor: L.P.
  • Zadnja izmjena 08.02.2021 14:22
  • Objavljeno 08.02.2021 u 14:22
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

MK Group donirala hranu stradalima od potresa

Razorni potresi koji su krajem 2020. godine pogodili Hrvatsku ponovno su pokazali veliko srce vodeće regionalne kompanije MK Group. Naime, MK Group jedna je od prvih tvrtki koja je uputila financijsku pomoć od pola milijuna kuna za ugrožene i za saniranje posljedica razornih potresa, a potom su članice MK Group – tvrtke Carnex i Flora poslale donaciju od 7 tona svojih proizvoda među kojima su konzervirano povrće i konzervirani namazi u vrijednosti od 320 tisuća kuna.

„MK Group je među prvim tvrtkama koje su uputile financijsku pomoć za stanovništvo koje je pretrpjelo potrese u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim područjima, a sad nastavljamo pružati podršku doniranjem osnovnih životnih namirnica. Naravno da donacije ne mogu zamijeniti emotivne gubitke i porušene domove ljudi, ali se nadamo da ćemo mještanima bar malo olakšati naredni period i pomoći im u oporavljanju od posljedica potresa“, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslova MK Group.

Mještanima razorenih područja dostavljena je konzervirana hrana tvrtki Carnex i Flora. Carnex je već šest desetljeća lider u regionalnoj mesnoj industriji, a osim mesa i mesnih prerađevina nudi i gotova jela te razne vegetarijanske humuse. Flora je pak specijalizirana za preradu povrća i to bez dodataka aditiva, boja, aroma i konzervansa.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Novac koji je MK Group donirala početkom godine uplaćen je na račun Zaklade Solidarna koja je pokrenula hitnu donacijsku akciju prikupljanja sredstava za podršku žrtvama potresa u Petrinji i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji. Novčanom i donacijom u proizvodima, MK Group još jednom pokazuje odgovornost i brigu o zajednicama u kojima posluje, posebno u izvanrednim okolnostima.

MK Group je i tijekom čitave protekle godine obilježene globalnom pandemijom pružala pomoć institucijama za nabavu potrebne medicinske opreme, kao i podršku zdravstvenim radnicima i osjetljivim grupama stanovništva u cijeloj regiji. Tako je samo u prošloj godini izdvojeno više od milijun eura za borbu protiv pandemije Covid-19. Društvena odgovornost jedna je od osnovnih vrijednosti ove grupacije pa tako MK Group od svog osnivanja kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje. Izvrsni rezultati, zalaganje i pružanje pomoći čitavom društvu svrstavaju MK Group u društveno najodgovorniju tvrtku 2020. godine, proglašenu od strane Srpske asocijacije menadžera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!