navala na energiju sunca

Mislili ste uz pomoć subvencija postaviti solarne panele? Debelo ste zakasnili ako već niste od HEP-a zatražili jedan važan dokument

27.09.2022 u 06:30

Bionic
Reading

Interes za postavljanje fotonaponskih panela na krov toliko je velik da je HEP doslovno zatrpan zahtjevima građana za priključenje na mrežu. Na suglasnost HEP-a čeka se i više od mjesec i pol iako je zakonski rok za odgovor dva tjedna. Zbog toga svi oni koji se planiraju javiti na skorašnji natječaj za državne subvencije, a još nisu poslali zahtjev HEP-u, mogu zaboraviti na njih. Naime bez HEP-ove suglasnosti ne mogu se prijaviti na natječaj, a sad je mogu dobiti u najboljem slučaju krajem studenog ili početkom prosinca, kad će sredstva već biti podijeljena

Direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) Alenka Košiša Čičin-Šain prije tjedan dana najavila je da će ovu srijedu, 28. rujna, biti objavljen Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, vrijedan 95 milijuna kuna. On obuhvaća postavljanje fotonapona, dizalica topline, solarnih panela i postavljanje ili kupnju kotlova na pelete.

Javni poziv bit će otvoren do kraja godine, a prijave će se početi primati od 15. studenog. S tim da se ovaj put novac neće dijeliti po modelu 'najbržeg prsta'. Prijašnjih godina, ovisno o lokaciji, za nabavu i ugradnju nove fotonaponske elektrane moglo se dobiti do 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja.

Čim se u medijima pojavila informacija da će Fond raspisati natječaj, tportalu se javilo nekoliko ogorčenih čitatelja jer su shvatili da se na njega neće stići javiti zbog sporosti HEP-a, a planirali su se prijaviti kako bi dobili subvencije za postavljanje solarnih elektrana na krov.

'Već duže vrijeme razmišljam o ugradnji solarnih panela i danas sam zatražio novu ponudu kako bih se mogao prijaviti na natječaj. Međutim iz tvrtke koju sam planirao angažirati poručili su mi da su obustavili subvencijske ugovore još prije tri tjedna jer se ne stigne dobiti suglasnost HEP-a. Na nju se čeka dulje od mjesec i pol', požalio nam se jedan od čitatelja.

  • +3
Solarni paneli Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njegove riječi potvrdio nam je prodajni predstavnik renomirane firme koja se godinama bavi ugradnjom solarnih elektrana za kućanstva i tvrtke.

'Moglo bi se reći da je prošla baka s kolačima za sve one koji bi se sad htjeli uključiti. Činjenica je da je HEP spor. Izdavanje suglasnosti traje više od mjesec dana, nekad i dva. Radimo po sistemu ključ u ruke. Ljudi nam daju suglasnost da idemo prema HEP-u, a HEP ima zakonski rok od 15 dana da to riješi. Nakon tog roka jedino možemo slati eskalacijske e-mailove kako bismo ih požurili. Podsjećamo ih na naše kupce s kojima se kasni, a kasni se sa svima. Neki naši klijenti koji su krenuli u tu priču još u proljeće ili početkom ljeta još uvijek čekaju na rješenje HEP-a', pojasnio je naš sugovornik.

Ističe da je natječajni rok prekratak za sve one koji bi sad krenuli tražiti suglasnost HEP-a. Njima jedino preostaje čekati iduću godinu i novi natječaj. Ili se moraju zadovoljiti ukidanjem PDV-a na solarne panele, što bi trebalo zaživjeti početkom idućeg mjeseca, nakon što taj zakon prihvati Sabor.

Upitali smo i HEP zbog čega se toliko dugo čeka na suglasnost za priključenje. Odgovorili su nam da je u prvih šest mjeseci ove godine HEP ODS ukupno izdao čak 600 posto više rješenja nego u istom razdoblju lani.

'Velik interes građana, pa time i enormno povećanje broja zahtjeva za priključenjem, rezultat je aktualne energetske krize, rasta cijena energije i energenata te poreznih olakšica na nabavu i ugradnju fotonaponskih panela. Povećani interes, kako građana, tako i tvrtki, bilježi se u čitavoj Europskoj uniji. Takvo povećanje obima posla HEP ODS nije mogao planirati, a što je utjecalo na rokove rješavanja zaprimljenih zahtjeva za priključenje, odnosno prekoračenje zakonskog roka za izdavanje obavijesti od 15 dana, od uredno podnesenog zahtjeva.

Napominjemo da se rokovi u pojedinim slučajevima znaju produljiti i zbog nepotpune predane dokumentacije uz zahtjev za priključenje. Unatoč velikom pritisku, HEP ODS nastoji riješiti sve zahtjeve korisnika u najkraćem mogućem roku', poručili su iz HEP-a te dodali kako intenzivno rade 'na ubrzanom rješavanju neriješenih predmeta i skraćivanju rokova realizacije budućih zahtjeva'.