PREDSTAVLJANJE SMJERNICA

Ministar Marić kolegama objašnjava kako će im rezati proračune

02.02.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Iako je krajnji rok za donošenje proračuna kraj ožujka, ministar financija Zdravko Marić već predstavlja smjernice u kojima bi proračun trebao ići. Sastanak s ministrima u Vladi počeo je u devet sati, a pretpostavlja se da će Marić predložiti gdje bi se moglo rezati

Vladin cilj je, kako je Marić već ranije najavio, svesti deficit na tri posto BDP-a u sljedeće dvije godine, a spekulira se i o 4,5 milijarde kuna ušteda.

'Pripremamo plan proračuna, ali prvo moramo čuti što nam ministar financija ima za reći. I onda ćemo temeljem njegovih preporuka otići u svoja ministarstva i pripremiti proračun', kazao je dolazeći na sastanak ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Neslužbeno se govori da će se razmatrati sve - od dodataka na plaće i materijalnih troškova do subvencija.

'Od velikih infrastrukturnih projekata ne možemo i ne smijemo odustati', poručio je Butković.

Prokomentirao je i jučerašnji prvi veliki prosvjed protiv Vlade, na kojem se okupilo oko 1.000 ljudi.

'Živimo u demokraciji. Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i svoj stav', rekao je Butković.

'Svatko ima pravo na prosvjed, ali ova vlada je ovdje šesti dan. Mogli su prosvjedovati posljednje četiri godine, ali kažem - podržavam pravo na prosvjed', komentirao je ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić

Prosvjed je komentirala i ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović. 'Svi se moramo baviti strateškim ciljevima. Mislim da za prosvjede nema mjesta', rekla je ministrica uprave.