Tomislav Ćorić

Ministar gospodarstva: Rad nedjeljom je disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar

22.07.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić izjavio je kako je pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje te da će Vlada čiji je član učiniti sve da riješi to pitanje. Prema njegovim riječima, više od polovice ispitanih u anketi koju je provelo njegovo ministarstvo izjasnilo se protiv rada nedjeljom

Ćorić kaže da se više od polovice ispitanika slaže da je 'rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar', a dvije trećine ispitanih izabire posao s neradnom nedjeljom čak i po cijenu niže plaće.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

'Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj. Da je to društvo dalo mandat ovoj vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu', rekao je ministar, a prenosi N1.

'Socijalna pravda mora biti dugoročna politika svake vlade i zato ćemo učiniti sve da očuvamo dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji', kaže Ćorić.

Tijekom izlaganja ministar je parafrazirao i katoličkog sveca Franju Asiškog, rekavši kako treba početi od onog što je nužno, učiniti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

'Nužna je rasprava o tome kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj', zaključio je ministar.