PAN U SLATINI

Mikulićev Deja Vu: Tvornicu gradimo za nekolko mjeseci

16.10.2013 u 12:26

Bionic
Reading

Već nekoliko puta Marinko Mikulić najavljivao je da će krenuti s izgradnjom PAN-ove tvornice u Slatini, podržao ga je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, zadnja je najava bila - listopad ove godine. Na pitanje tportala u kojoj je fazi, odgovara 'Ne odustajem!' i najavljuje da je u završnoj fazi s prikupljanjem svih dozvola

Prije nekoliko godina započet projekt izgradnje PAN-ove tvornice papira i celuloze u Slatini, težak 320 milijuna eura, odvija se po načelu – iz odgode u odgodu. Najprije s proljeća na jesen, pa s jeseni na proljeće i tako od 2009. godine do ovog listopada. Slatinčani zbog toga o izgradnji tvornice više ne pričaju. Na početno ih oduševljenje zbog obećanih 500 radnih mjesta i nade u konačni oporavak gospodarski posrnulog grada, danas podsjeća još samo pano u predvorju slatinskog Crvenog križa – s dva velika isječka iz dnevnih novina i prigodnim komentarom što ih je, još prije nekoliko godina, postavio njegov ravnatelj, Vlatko Jelenčić. 'Virujen u te PAN-e Marinko Mikuliću. Nek' se što prije ostvari što govoriš i želiš na dobrobit ljudi u Slatini', poručio je panoom ravnatelj vlasniku PAN-a. Na terenu, u Poduzetničkoj zoni Trnovači, sve miruje, a svojedobno obavljeni radovi ispitivanja geotermalnih izvora pali su u zaborav.

'Previše sam novca uložio u ovaj projekt da bih sad od njega odustao', kaže Mikulić i jamči izgradnju tvornice. Njena će gradnja početi najkasnije, tvrdi, iduće godine: 'Studija utjecaja na okoliš završava ovog mjeseca, zatim nam treba još oko mjesec dana za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole te bismo u s gradnjom trebali početi u prosincu, najkasnije siječnju iduće godine. Investicije su nam sto posto pokrivene, sve ostalo je samo forma.' Mikulić razumije nepovjerenje Slatinčana i kaže da će ih razuvjeriti već za nekoliko mjeseci.

Na upit o isplati plaća radnicima PAN-ove tvornice u Zagrebu, kaže da je bilo nekih poteškoća s poštivanjem rokova, ali da se stanje sada popravilo: 'U posljednja tri mjeseca radnicima smo isplatili šest plaća i sada je sve pod kontrolom', zaključio je.