SAMO JEDAN ŠTAND

Mesić u Kini promovira hrvatske poduzetnike

12.06.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Izaslanstva 16 zemalja središnje i jugoistočne Europe, među njima i hrvatsko, u Kini pokušavaju pronaći put do golemog tržišta najmnogoljudnije zemlje svijeta

Kako javlja HRT na hrvatskom skromnom štandu predstavljaju se uglavnom vinari te u turističkom sektoru - Istarska županija. U Kini je i bivši predsjednik Stipe Mesić koji je izazvao veliko zanimanje medija.

Kina godišnje u Hrvatsku izveze roba u vrijednosti milijardu i pol dolara, dok istovremeno hrvatski izvoz u Kinu iznosi samo 70 milijuna dolara.

Li Yifei, gradonačelnik Yiwua poručio je hrvatskim poduzetnicima kako su hrvatski proizvodi dobrodošli u Kini: 'Iskoristite platformu koju vam pruža grad Yiwu kako bi ušli na kinesko tržište', rekao je.

Gradonačelnik Pule, Boris Miletić rekao je kako se Kinezi žele otvarati zbog čega je dobro ostvariti osobne kontakte kako bi gospodarstvo moglo funkcionirati.

Bivši predsjednik Mesić dodao je kako su zemlje jugoistočne Europe zainteresirane za suradnju s Kinom i što je još važnije kako je za suradnju zainteresirana i Kina.