glavna je i u sloveniji

Medeja Lončar nova šefica hrvatskog Siemensa

05.04.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Slovenija, postat će i predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska, uz zadržavanje postojeće funkcije. Poziciju preuzima 6. travnja 2018. od Mladena Fogeca koji je tvrtku uspješno vodio od 2009.

'U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri Lončar je stekla iskustvo iz područja strateškog razvoja, prodaje i marketinga. Prije dolaska u Siemens prije petnaest godina, bila je članica menadžerskih timova u uspješnim slovenskim i međunarodnim tvrtkama u različitim sektorima, uključujući mobilne komunikacije, maloprodaju, industriju i energetiku. 2007. godine je imenovana predsjednicom Uprave Siemensa Slovenija, a 2015. postaje voditeljica divizije Digital Factory za regiju Adriatic', priopćeno je iz kompanije uz dodatak da:

'U svom radu poseban naglasak stavlja na primjenu koncepta Industrije 4.0 i uvođenje Siemensovih klijenata u novu eru proizvodnje'.

'Drago mi je što započinjem novo razdoblje upravo u Hrvatskoj gdje je Siemens vodeća kompanija u području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Siemens će ostati usredotočen na prijenos novih tehnologija i novih trendova u naše društvo. Uvjerena sam da su kompetencije naših zaposlenih ključan faktor na području digitalizacije', rekla je Lončar.

  • +6
Mladen Fogec Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić