provjereni kadar

Luka Rajić opet povjerio svoje poslovno carstvo Mati Zadri

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 23.11.2017 16:20
  • Objavljeno 23.11.2017 u 13:10
Mato Zadro, karijeru je počeo u Luri, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata

Mato Zadro, karijeru je počeo u Luri, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata

Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL

Mato Zadro novi je predsjednik Uprave Lura Grupe koji je na toj funkciji naslijedio Marinka Jagića. Zadro se ovoj grupi pridružio prošlog studenog na poziciji člana Uprave za razvoj poslovanja, a posebno se fokusirao na novi razvojni ciklus kompanije Faverger S.A. kao jedne od članica Lura Grupe

Marinko Jagić će do odlaska iz kompanije, krajem veljače iduće godine, nastaviti raditi na započetim projektima. U Lura Grupi je proveo sedam i pol godina.

'Zadro ima bogato iskustvo koje stekao je na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu i brojne uspješne projekte iza sebe, a kao jedan od najboljih menadžera s međunarodnom karijerom zasigurno će doprinijeti da kompanija učini novi iskorak u poslovnoj izvrsnosti. Veselim se daljnjoj suradnji te novim zajedničkim uspjesima', rekao je Luka Rajić, osnivač i vlasnik Lura Grupe čija je glavna djelatnost koordinacija poslovanja članica – farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU Logistike, kompanije za upravljanje nekretninskim poslovanjem Lura Nekretnine, kompanije za investiranje Lura Investments S.A. u Ženevi, tvornice čokolade Favarger S.A. u Ženevi.

'Čast mi je dobiti priliku voditi LURA Grupu te zajedno s gosodinom Rajićem i Upravama kompanija članica dalje razvijati poslovanje u cilju poslovne uspješnosti i ostvarenja strategije. Posebno mi je drago što će Emmanuelle Marcos kao nova operativna direktorica Favargera s bogatim dugogodišnjim rukovoditeljskim iskustvom u globalnim kompanijama čokoladne industrije nastaviti daljnji razvoj Favarger S.A.', rekao je Zadro.

U LURA grupu Zadro dolazi s pozicije člana regionalne Uprave u British American Tobacco Adria, a iskustvo je stekao na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu.

 Luka Rajić, vlasnik Lura Grupe

Luka Rajić, vlasnik Lura Grupe

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kiš

Karijeru je započeo u Dukatu, odnosno tadašnjoj Luri, u vrijeme dok je njezin vlasnik bio Luka Rajić, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata.

Od 2007. godine radi u Lactalisu gdje je prvo bio zadužen za poslovanje u Jugoistočnoj Europi, a 2009. godine preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora Lactalisa zaduženog za poslovanje na novim tržištima, što je tada uključivalo Bliski istok, Afriku, Aziju i Australiju. Od 2012. do 2015. godine predsjeda Upravom TDR-a i član je Uprave Adris grupe zadužen za duhansku stratešku diviziju, što je uključivalo Tvornicu duhana Rovinj, Istragrafiku, Hrvatske duhane, i Inovine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!