PODRAVKAŠI IZ REMETINCA

Marinac i menadžeri traže slobodu

18.12.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Branitelji Podravkinih menadžera koji se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su malverzacijama dionicama koprivničke tvrtke oštetili Podravku za oko 250 milijuna kuna zajednički će sljedeći tjedan zatražiti ukidanje pritvora

Odvjetnik Veljko Miljević koji zastupa Darka Marinca, nekadašnjeg predsjednika Uprave Podravke, kazao nam je da je njegov klijent u srijedu obavio razgovor u zatvoru te da je pokazao maksimalnu suradnju s državnim tijelima. Na jučerašnje policijsko ispitivanje Damira Polančeca, Miljević se kratko osvrnuo: 'Marinca se to uopće ne tiče.' Na pitanje kako komentira to što OTP banka uskraćuje sporni ugovor kojim su regulirani odnosi između dotične mađarske banke, Podravke, Fime i Merrill Lyncha, Miljević je kazao: 'To se nas ne tiče, neka si pribave dokaze oni koji su sve pokrenuli.'

Uhićeni Podravkini menadžeri u pritvoru su od 22. listopada, a krajem studenog im je sudac Krešimir Devčić odredio još dva mjeseca zadržavanja u istražnom zatvoru u Remetincu.

'Situacija je odlična, moj klijent je vrlo stabilan. Naravno da nije sretan zbog toga gdje se nalazi, ali to stoički podnosi. Smatramo da bi bolje rješenje bio tzv. kućni pritvor, što postoji u ZKP-u, kao zakonom propisan institut koji koriste puno bogatije zemlje od Hrvatske, poput SAD-a. Za sljedeći tjedan pripremamo zajedničku akciju branitelja kojom ćemo zatražiti kućni pritvor', kazao je Miljević. Podsjetimo, nedavno su i branitelji predsjednika Uprave Zdravka Šestaka podnijeli ustavnu tužbu kojom traže ukidanje pritvora.

Miljević je spomenuo slučaj Blaža Petrovića kojem je sud prihvatio jamčevinu od 2 milijuna kuna, kroz hipoteku na piceriju Faust, koja je u slučaju Podravkinih najboljih menadžera odbijena.