OGRANIČENJE CIJENA

Mali distributeri goriva ogorčeni, traže da se država odrekne dijela zarade

03.01.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Vlada i najnovijom odlukom o ograničenju cijena naftnih derivata i dalje sustavno uništava poduzetništvo, poduzetnike i njihove zaposlenike u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju Udruge malih distributera goriva

Mali distributeri, koji zapošljavaju više od tisuću radnika, do sada su - za vrijeme Vladine regulacije cijena naftnih derivata, izgubili više od 250 milijuna kuna ili 34 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Distributeri su ogorčeni jer Vlada građanima za svaku prodanu litru goriva, građanima iz džepa uzima 50 posto ukupne cijene dizela i benzina.

  • +12
Mali dristributeri goriva. Na fotografiji: Kristijan Galić, Domagoj Puh, Armando Miljavac, Petar Mijić i Boris Podobni Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

'Pojednostavljeno rečeno - država od goriva zarađuje više od uvoznika, proizvođača i rafinerija sirove nafte te trgovaca, skladištara i prijevoznika naftnih derivata zajedno!', ističu distributeri.

Stoga pozivaju vladu da objavi podatke o prihodima državnog proračuna iz trošarina i poreza na naftne derivate u zadnjih godinu dana i da hrvatskim građanima objavi iznos koji su uzeli iz džepova građana.