ODLUKA SKUPŠTINE

Mali dioničari Kraša odustali od zajedničkog preuzimanja s braćom Pivac

30.09.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Na današnjoj skupštini mali dioničari Kraša udruženi u tvrtku Kraš ESOP odlučili su da ne sudjeluju u dobrovoljnoj javnoj ponudi s Mesnom industrijom Braća Pivac

U ponedjeljak je održana skupština malih dioničara Kraša udruženih u tvrtku Kraš ESOP. Članovi društva jednoglasno su donijeli odluku da ne idu u zajednički nastup s Mesnom industrijom Braca Pivac vezano za javnu ponudu preuzimanja dionica Kraša.

'Takva je odluka donesena nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasovanje protiv predložene odluke nemogućnost društva Kraš-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s tom Mesnom industrijom, osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.', izjavila je nakon skupštine prokurističa tvrtke Kraš ESOP Zrinka Vrhovski.

Napominje i da je tijekom rasprave na Skupštini ponovljen stav svih članova Kraš-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju njihovog osnivanja i postojanja, a to je očuvanje sudjelovanja radnika Kraša d.d. - dioničara, u vlasničkoj strukturi Kraša.

Time se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika Kraša., kao članova Kraš-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije, poručuju iz Kraš-ESOP-a.