NIŠTA OD GRADNJE CESTE

Makedonci raskinuli ugovor i blokirali račun Ingri

15.05.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Ingra je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze objavila da je makedonska Agencija državnih cesta raskinula ugovor s Ingrom o izgradnji magistralne ceste Štip-Strumica.

Riječ je o ugovoru zaključenom 20. ožujka 2009. godine u vrijednosti od 50,9 milijuna kuna, a Ingra je do sada odradila i uspješno naplatila 85 posto ugovorenih radova, navodi se u obavijesti.

Budući da su se u međuvremenu lokalni podizvođači suočili s vlastitim poslovnim problemima koji su uzrokovali zastoj radova, Ingra se našla u nezavidnom položaju te joj je time bilo onemogućeno dovršenje ugovora u cijelosti, objašnjavaju iz Ingre.

"Prema ugovornim odredbama, Agencija državnih cesta raskinula je ugovor i naplatila garanciju što je rezultiralo blokadom računa Ingre. Ingra je trenutno u postupku rješavanja blokade sa svojom poslovnom bankom", zaključuje se u priopćenju.

Dionicama Ingre u ponedjeljak je na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 557,7 tisuća kuna, a cijena te dionice je pala za 3,87 posto, na zadnjih 6,95 kuna.