kamp adriatik

Mađarska tvrtka uložila gotovo dva milijuna eura u moderne mobilne kućice u Primoštenu

07.09.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Kamp Adriatik, u vlasništvu mađarske Dalmatie Grupe, sada je bogatiji za 36 suvremenih mobilnih kućica, u koje je uloženo gotovo dva milijuna eura

Mađarska Dalmatie Grupa obogatila je ponudu primoštenskog Kampa Adriatik ulaganjem 1,9 milijuna eura u 36 najsuvremenijih mobilnih kućica postavljenih uz obalu.

'Kombinirajući slobodu kampiranja sa smještajem najviše razine, mobilne kućice predstavljaju inovativan način uživanja na hrvatskoj obali. Odluka Dalmatie Grupe o ulaganju u sektor kampiranja odgovara sve većoj popularnosti i profitabilnosti mobilnih kućica koje, prema službenim brojkama u prihodima po jedinici, stoje uz bok hotelima s četiri zvjezdice', priopćili su iz Kampa.

'Popularnost kampiranja u mobilnim kućicama u Hrvatskoj definitivno je u porastu, posebice među obiteljima. Naše mobilne kućice nude jedinstveno integrirano iskustvo odmora: blizinu prirode u kombinaciji s modernim pogodnostima', rekla je Danijela Grubišić, direktorica Kampa Adriatik.

Ukupno 36 klimatiziranih mobilnih kućica u Kampu Adriatik površine 32 četvorna metra opremljene su modernim uređajima, satelitskom televizijom i prostranom natkrivenom terasom, a gosti mogu uživati ​​u pogledu na more i zalaske sunca. S dodatnim prostorom u dnevnom boravku, svaka mobilna kućica može primiti do pet osoba.

Hrvatski kamping sektor broji 833 kampa s kapacitetom većim od 255.000 gostiju i ostvaruje čak 24 posto svih noćenja turista u Republici Hrvatskoj. Sektorske statistike pokazuju da je nakon godina izazova bez presedana, 2022. obilježila preporod turizma, pri čemu se ističe sektor kampiranja. Mobilne kućice trenutno ostvaruju gotovo isti prihod od smještaja po jedinici kao i hoteli s četiri zvjezdice te im postaju ozbiljna konkurencija, kao i hotelima nižih kategorija.

'Mobilne kućice, ne samo kao prolazni trend, već središnji aspekt europskog kamping narativa, postaju posebno privlačne većinskoj skupini gostiju koji posjećuju Hrvatsku – obiteljima s djecom', istaknula je Grubišić, dodavši da je Dalmatie Grupa uložila više od 1,9 milijuna eura u montažu mobilnih kućica.

Čak 80 posto površine Auto Kamp Adriatika u Primoštenu je u sjeni guste borove šume, koju dopunjuju crnika i masline. Kamp može primiti do 1500 gostiju po noći na parcelama prosječne površine 110 četvornih metara te u fiksnim kamp prikolicama i mobilnim kućicama. Kamp je od mora udaljen svega nekoliko koraka.

Sadržaji uključuju 24-satnu recepciju, a-la carte restoran, kafić i koktel-bar, bar na plaži te štand s voćem. Kamp također ima sadržaje posebno dizajnirane za djecu i goste s posebnim potrebama, kao i posebne prostore i dijelove plaže za pse. Dodatni sadržaji uključuju animacijske programe, plutajući aquapark za zabavu na vodi, suvenirnicu, terene za tenis, košarku i odbojku na pijesku, nogometno igralište, kao i parkiralište.