LUDI ZA BOMBONIMA

Hrvatima svejedno jesu li tvrdi ili meki dok su s aromom mente ili anisa

22.09.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Jedan od 20 Hrvata svaki dan jede bombone. Omiljeni su im oni tvrdi, s osvježavajućim aromama poput mente i anisa. Jedu ih prije svega kako bi si 'zasladili' dan. Ipak, nešto manje njih će posegnuti za bombonom kako bi si osvježili dah, a najčešće će ih kupiti u supermarketu. Pokazalo je to istraživanje provedeno ovog lipnja među 400 građana

Četvrtina potrošača za bombonima će posegnuti nekoliko puta tjedno dok ih je za nijansu više, 27 posto, koji ih jedu nekoliko puta mjesečno. Gotovo ih je jednako kao i onih, 29 posto, koji će za bombonima rijetko posegnuti, samo ako ih netko ponudi, pokazalo je istraživanje koje je proveo portal JaTrgovac.

Bombone u Hrvatskoj jede 86 posto ispitanih potrošača, a 14 posto neće posegnuti za njima.

Kada su u pitanju vrste bombona, nismo izbirljivi. Gotovo podjednako volimo jesti tvrde (36,5 posto) i meke (34 posto), a 30 posto ljudi podjednako ih voli i tvrde i meke.

Na ljestvici okusa pak vode oni osvježavajući. Njih jede natpolovična većina, gotovo 56 posto potrošača, dok za voćnima poseže 28 posto njih. Najmanje su nam drage karamele, a njih voli 16,5 posto bombonoljubaca, pokazalo je istraživanje.

Bombone najčešće jedemo (56 posto ispitanih) kako bismo se zasladili dok 31 posto nas tako osvježava dah, 12 posto krati dosadu, a 1,4 posto jede ih zbog gladi.

Ove slastice najčešće kupujemo u supermarketima, gotovo 97 posto ispitanih, dok tek neznatna grupa od jedva tri posto odlazi po bombone na kiosk, a svega 0,4 posto kupuje ih na benzinskim postajama.