PRVE ISPORUKE

Kraševi slatkiši krenuli na tržišta Koreje i Japana

13.10.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Početkom listopada ove godine, Kraš je krenuo s izvozom svojih slatkiša u Koreju na čijim će se policama naći poznati bomboni Kiki te gumeni bomboni, a za Japan je u pripremi već i druga pošiljka Kraševih napolitanki, priopćili su iz vodećeg domaćeg konditora. U Krašu kažu da je otvaranje novih tržišta rezultat dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima

'Kraš danas blizu 50 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja.

Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih već je u prvih devet mjeseci povećan za 12 posto, a ukupan izvoz povećan za 5,5 posto. U prošloj godini započeli smo s izvozom na tržišta Sjeverne Afrike pa je i ovaj posljednji, izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju', istaknuo je Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša.

Od Kraševih slatkiša na inozemnom tržištu najtraženije su Napolitanke, Domaćica, čokolade Dorina te premium proizvodi Bajadera i Griotte.

Na tržištu Saudijske Arabije Kraš je dugogodišnji lider u kategoriji napolitanki, poručuju iz te kompanije.