ŠESTU GODINU ZAREDOM

Lidl podigao plaće, evo koliko su ovaj put počastili radnike

15.02.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Trgovački lanac Lidl Hrvatska šestu je godinu zaredom povećao plaće. Povećanje od 7 posto dobili su radnici u trgovinama i skladištima. Uz ovo povećanje, svi Lidlovi zaposlenici dobit će i 13. plaću, a samo u prošloj godini Lidl je isplatio 8000 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu

'Želio bih u ime Lidla, ali i u svoje osobno, najiskrenije zahvaliti svim našim zaposlenicima na predanom radu. Iza nas su mjeseci i godine koji su nam donijeli brojne izazove, ali su naši zaposlenici još jednom pokazali da su prilagodljivi, motivirani i učinkoviti. Svojim trudom i timskim radom su dokazali da su upravo oni naš najvrjedniji resurs i temelj našeg uspjeha. U Lidlu smo kontinuirano usmjereni na razvoj naših zaposlenika, a ovo povećanje plaća, baš kao i 13. plaća, još su jedan način da pokažemo koliko cijenimo njihov rad', poručio je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska.

Od početka poslovanja u Hrvatskoj, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće svojim zaposlenicima. Zadnje povećanje plaća bilo je prošle godine u ožujku, a osim osnovnih primanja, koja su na svim razinama iznad tržišnog prosjeka, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, pokloni za djecu, navode iz tvrtke.

'Lidl je poznat po posebnoj brizi za svoje zaposlenike, zbog čega je godinama u samom vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Uz redovita povećanja plaće i navedene benefite, Lidl je od srpnja pa do prosinca prošle godine, kao podršku nastavno na izazovne okolnosti i turbulentna zbivanja u cijelom svijetu, svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima te velikom dijelu zaposlenika iz centralnih ureda isplatio dodatnih 1.500 kn bruto dodatka na plaću, što je ukupna dodatna isplata u iznosu od 9.000 kuna bruto', navode.

Osim kontinuiranog ulaganja u edukacije, treninge, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, Lidl svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. Širenjem svoje maloprodajne mreže Lidl kontinuirano otvara nova radna mjesta, a tijekom sezone zaposli oko 400 novih zaposlenika za koje se, sukladno poslovnim potrebama, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz postojećih 107 trgovina diljem Hrvatske te dva logističko-distributivna centra; Jastrebarsko i Perušić, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.