logistička tvrtka

LA LOG od rujna povećava plaće svim zaposlenicima

22.07.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Veće plaće u jednoj od najvećih tvrtki za prijevoz i distribuciju u zemlji rezultat su ulaganja od 2,8 milijuna kuna godišnje

Kao odgovor na sve jače inflatorne pritiske i rast troškova života te kao nastavak višegodišnje prakse kontinuiranog ulaganja u primanja zaposlenika, LA LOG od 1. rujna ove godine povećava plaće svojim vozačima i svim ostalim zaposlenicima.

Veće plaće u jednoj od najvećih logističkih tvrtki u Hrvatskoj rezultat su investicije od 2,8 milijuna kuna, a najznačajnije će bruto povećanje plaća – od prosječno 20 posto – osjetiti najveći broj zaposlenika, 135 vozača, s plaćom vezanom uz koeficijent. Oni će, obzirom da rade u posebnim uvjetima, uz rast koeficijenta od rujna dobiti i fiksni mjesečni dodatak na plaću te mjesečni dodatak za topli obrok koji će, uz njih, dobiti i svi drugi zaposlenici.

LA LOG je jedna od prvih prijevozničkih tvrtki koja je prilikom ulaganja u plaće uzela u obzir i realni inflatorni udar na životni standard zaposlenika, a koji se jednako odražava i na redovne troškove poslovanja.

- Ovo veliko ulaganje u plaće nije prva ovogodišnja mjera kojom nastojimo ublažiti inflatorne pritiske, ali i nagraditi naše vozače i druge zaposlenike. Njoj su prethodila povećanja plaća vozačima početkom godine te uvećanje uskrsnice i regresa svim našim zaposlenicima proljetos. Time se ulaganje u plaće naših zaposlenika u ovoj godini penje na 3,5 milijuna kuna - istaknula je Ines Glavan, direktorica La Loga.

Najnovije povećanje plaća nastavak je višegodišnje prakse sustavnog ulaganja u zaposlenike. Tako se La Logovim zaposlenicima redovito isplaćuju regres, božićnica i uskrsnica, jubilarna nagrada, naknada za novorođenče, naknada za prijevoz, kao i nagrada za učinak. Tu je i slobodan dan roditeljima čije dijete prvi puta kreće u vrtić i školu, dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje za sve zaposlenike te različiti oblici pomoći zaposlenicima u teškim situacijama.

LA LOG je jedna od najvećih logističkih tvrtki u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji. Tvrtka pruža široki spektar logističkih usluga u domaćem i inozemnom prijevozu za koje je odgovoran profesionalni tim od 180 zaposlenika i flota od 117 autohladnjača i ceradnih vozila.