OČEKUJU 80.000 TURISTA

Kultni 'žuti vlak' opet vozi između Rijeke i Praga, doznajte koje su cijene

19.06.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Željeznički prijevoznik Regiojet iz Češke i ove godine je uveo liniju prema Hrvatskoj, točnije prema Rijeci. Prvi vlak s turistima stigao je na riječki kolodvor ovu subotu

Vlakovi između Praga i Rijeke prometovat će do 30. rujna. Do sada je prodana polovina karata za ovu sezonu, a novost je da će ove godine vlakovi voziti tri puta tjedno od 16. lipnja do kraja rujna, tj. u petak i nedjelj, od Praga do Rijeke te ponedjeljkom, srijedom i subotom iz Rijeke za Prag.

Interes za karte je velik te se očekuje da će ovim putem u Hrvatsku stići oko 80.000 turista.

Ove godine nema vlaka za Split, već za Dalmaciju vozi autobus, što znači da je navedena linija dopunjena izravnom autobusnom linijom Prag - Split, na kojoj autobusi prometuju svakodnevno tijekom ljetnih praznika, a busevi će putnike čekati na kolodvorima u Rijeci i Ogulinu, odakle će moći nastaviti svoju destinaciju prema Makarskoj, Krku, Puli, Zadru ili Splitu.

Cijene karata za RegioJetove vlakove i ove su godine povoljne.

Za jednosmjernu kartu, koja uključuje rezervaciju i druge usluge, poput doručka, putnici u vagonu sa sjedalima platit će cijenu od 41,90 eura, za kartu u spavaćim kolima oko 54 eura dok se cijena privatnog kupea za četiri putnika kreće od oko 160 eura naviše, ovisno o datumu.

  • +28
Turistički vlak iz Praga (2022.) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL