u centru splita

Kultni splitski hotel danas bi trebao dobiti novog vlasnika

21.04.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Kultni splitski Hotel Bellevue u petak bi nakon 13 sati trebao dobiti novog vlasnika! Ako bude ponuda s istim iznosom odmah će se održati javna dražba kako bi se dobio najbolji ponuđač.

Hotel Bellevue smješten je na atraktivnoj lokaciji na splitskim Prokurativima. Najniža cijena za hotel ne smije biti ispod 7.167.031 eura, a natjecati se mogu samo oni koji su na račun suda uplatili 2 milijuna eura jamčevine.

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović, kazao je za Slobodnu Dalmaciju ne zna koliko je pristiglo ponuda, ali očekuje da ih je između tri i pet. Naglaso je da je bilo puno razgledavanja hotela domaćih i stranih investitora.

S nekretninom koja pripada "Laurusu" u stečaju, prodaje se oprema i inventar koji se nalaze u hotelu. Upravo je račun za taj inventar postao razlog za međusobno kazneno prijavljivanje između Maroja Stjepovića, stečajnog upravitelj tvrtke "Laurus" koja je vlasnik većeg dijela hotela na prokurativama i Meri Šitić, stečajna upraviteljica "Laurus Bellevuea", tvrtke koja je godinama bez osnove upravljala tim turističkim biserom.

Spor između dvoje stečajnih upravitelja još je na sudu.